25 bast!

Wöö! Igår blev jag gammal, antik, snart utdöd. 25år.. fattar ni? SNART PENSIONÄR!

Det var en kul dag iaf. :) Jobbade 8-16 och sen bar det av ner till Jukkas. Mamma hade lagat en supergod middag bestående av kall avokadosoppa till förrätt, västerbottensostpaj med räkröra till varmrätt och en tårta (som vi döpte till "röd igelkott i snöstorm") till efterrätt. 
Min bff Malle kom också och firade mig. :D Jag fick finfina presenter av henne! Se bild nedan:




Tack så jättemycket Malleballe! :D Och tack alla andra som förgyllde min dag också.
Har fått presenter sen i maj, så detta var det "enda" jag fick igår. 
Av mamma har jag fått en spabehandling, kläder och allt möjligt bra. Av Ida fick jag en onepiece, AWESOME! Svärföräldrarna bjöd på en shoppingspree på Dollarstore och Linda bjuckade på gomiddag i torsdags. 
Jag är hemskt tacksam för allt, stort som litet. :)

Bestämde mig för att gaya upp mitt liv lite häromdagen och köpte två halsband, fast jag gjorde om dom till ett och mina föräldrar tyckte det såg samiskt ut.. wtf?



Imorgon ska jag, Ida, Malle och Emmpi knalla till trollsjön. :D Blir intressant med tanke på vilket skick min kondition är i. Haha. Men kul blir det oavsett! Tar med Joxa och brorsans vorsteh Rita och så hänger Malles tant Nelly förstås också med. :)
Bilder från det dyker säkert upp nån gång.



Tårtan!

Skummers.

Om jag och Ida var karaktärer i någon form av tv-serie skulle folk kalla oss Malida och ladda upp klipp på oss när vi hånglar på youtube. Det hade varit fränt.

What´s up with that förresten. Marissa och Alex från O.C blev Malex, Spencer och Ashley från South of nowhere blev Spashley o.s.v. Det är ju inte som att Dawson och Joey blev Dawey, eller Peyton och Lucas blev Peycas.. nä det känns som en nästintill uteslutande tjej-tjejrelationgrej. Skumt.

Ansiktsboksbök.

Fejjan har strulat för mig hela förmiddagen. Jag blir helt handikappad. Vad ska jag nu göra alla mina lediga minutrar? Idas funkar fint, men försöker hon logga in på min användare från sin dator blir skärmen bara vit. Bör jag vara orolig?

Såg en film igårkväll med den tjusiga titeln "Itty Bitty Titty Committee", kändes som en film som passar mig. Heh.
Den var rätt okej. Handlade kort och gott om ett extremfeministiskt gäng b-rudar som ville förändra världen. Alla var lesbiska utom en, men man skulle kunna påstå att hon blev det sen. (Once you go gay..?)

Om 3 dagar fyller jag år, det känns inte bra. Folk påstår att 25år inte är någon ålder.. men jag har åldersnoja ändå. Shit, nu får man ju börja avrunda uppåt.. jag kommer närmare 30 än 20 och vad har jag egentligen åstadkommit i mitt liv? Jag kommer inte på en enda grej.

Träningsvärken från helvetet.

En kort joggingtur och några timmar carportsrensning i lördags och en massa bärande och lyft av skåp och luckor upp och ner för trappan igår har tagit ut sin rätt. Förbannat! Jag är stel som en pinne och varenda muskel i kroppen gör ont. Någon sa nåt om stretching.. men hallå, inte orkar jag väl stretcha när jag är helt slut? Förstår väl vem som helst.

Jag måste komma i form, det här är ju pinsamt. Men jag orkar inte. Vart hittar folk sin motivation egentligen? För min del spelar det ingen roll hur kul det är att t.ex. spela basket, är det jobbigt så skiter jag i det.
Finns det någon träningsform som är enkel, tar lite tid och ändå ger resultat?

Klev upp kl 5 imorse och har varit en sväng till Gällivare, i vanlig ordning. Nu har jag inte nästa körning förrän 12.45 mig veterligen och då med HK-bussen. Törs dock inte sova ifall det dyker upp något innan dess. Det är nog det jobbigaste med mitt jobb. Jag vet inte förrän efter kl 15.30 hur jag ska jobba dagen efter och jag vet i princip aldrig vilket tid jag slutar. Det beror på hur många bilar som finns i stan och hur lång tid det tar för kunderna på lasarettet. I regel är vi kvar tills alla vi har skjutsat dit har åkt hem. Det är svårt att planera saker i förväg och jag råkar vara en sån som tycker om att planera. Men det går rätt bra ändå, det gäller bara att omge sig själv med spontana människor.



Brallz in action.

Dagens agenda.

Det regnar idag, jag har ont i magen och är trött i benen.

Strax ska vi till våran lägenhet och hjälpa pappsen att göra om i köket. Vi har egentligen redan fått upp alla överskåp på väggen och underskåpen står där de ska stå. Men då fick pappa för sig att vi ska byta ut 4 av skåpen idag.. så att en bänkskiva han egentligen hade till ett annat kök ska passa. (Farsgubben säljer och monterar kök.)
BÖK! Men blir det billigare för honom så får det naturligtvis bli så. Det är inte jag och tjejen som står för kalaset så det är bara att hänga med i svängarna och hjälpa till. 
Mamma har målat hallen igår, vet inte om det är helt färdigt eller om hon ska måla ett varv till, vi får se. När hon är klar med väggar och tak ska jag i alla fall lägga golvet.
Vitt tak, cremefärgade väggar (med en liten specialarfond) och ekgolv. Jag tror att det blir riktigt fint.


Det ska bli så vansinnigt skönt när vi kan flytta in! Vi är båda två ganska less på våran nuvarande situation, men framförallt Ida. Jag är ledsen hjärtat. Trodde verkligen inte att det skulle ta så här lång tid. :(


Well well, ha en trevlig söndag!

En icke ironisk kärleksförklaring.

Det finns ingen som är så fin som du.
Så snäll, ömsint och kärleksfull.
Om jag hade trott på Gud skulle jag ha tackat honom för dig varenda dag.
Men istället tackar jag dig, min underbara vackra tjej.
tack för att du vill vara min.
Det vackraste jag vet är att få vara just din.
Jag älskar dig mer än självaste E10:an. Amen.


Brallz hjärta Ida. Alltid.



En kärleksförklaring.

Du är lång, kurvig och alltid tillgänglig.
Du är ömsom rak och rättfram, ömsom slingrig och seg.
Men oavsett vad som sker runt omkring dig stannar du kvar, som en klippa i stormen.
Så när vi stöter på en uppförsbacke, vet jag att du alltid kommer att finnas kvar där på andra sidan krönet.
(Och det går alltid fort för mig när jag är ovanpå dig.)


Jag så mycket mer än älskar dig E10:an. <3

Kompiscrush.

Idag när jag cruisade fram på E10an i min fina taxibil kom jag plötsligt att tänka på något en kompis sa till mig en gång för flera år sen. Jag brukar tänka på det lite då och då men nu var det länge sen. Säkrast att jag skriver ner det medans jag har det i skallen. För det är enligt mig en ganska intressant tanke.

När man träffar en ny kompis som det liksom klickar med på en gång kan man lätt uppleva en liten känsla av nyförälskelse. Man tänker mycket på personen i fråga, vill lära känna den nu, nu, nu och gärna umgås så mycket som möjligt. Man pratar om personen konstant och alla andra kompisar kan bli hyfsat less. Ja, lite som en förälskelse, fast ändå inte. Eller?

Det var det just en kompiscrush jag trodde att jag hade när jag träffade min underbara tjej, men detta visade sig ju vara mer än så. Men hur vet man egentligen skillnaden? Det är just den frågan jag brukar fundera på.

Finns det ens någon skillnad eller är det helt enkelt så att man faktiskt blir förälskad? Och att man bara fortsätter vara kompisar om känslan avtar efter att man har lärt känna personen ordentligt?
Att känslan bara kvarstår om det är en person som passar en själv som handen i handsken?

Vill påpeka att jag inte pratar om fysisk attraktion, utan helt sonika den där omedelbara kontakten man får med vissa människor. Den där känslan av att man har känt varandra i en evighet trots att man nyss har träffats. Känslan av att just den här personen hör hemma i mitt liv och jag vill umgås med honom/henne så mycket som möjligt.

Personligen kompiscrushar jag nog rätt ofta. Jag har i och för sig svårt att bli kompis med folk som jag inte klickar med. Vad är vitsen liksom? Förutsatt att man inte har känt varandra sedan barnsben förstås. Som barn gällde nog andra regler, då nöjde man sig ju med vem som helst som ville leka.
Men jag tror att när man, liksom jag, är i ett seriöst förhållande också har andra regler. Man ställer automatiskt in hjärnan på att fokusera på kompislinjen. Kanske är det så att de som inte blockerar kärlekslinjen också är de som byter partner ofta? Kanske är det så att de inte har tålamod att vänta ut förälskelsen utan bara ser en potentiell partner i alla dom klickar med? Och att det sen blir pannkaka när de inser att den nya kompisen faktiskt lämpar sig bäst som just kompis?

Som partner kan jag också tycka att man bör ha lite överseende med att ens pojkvän/flickvän plötsligt verkar ha fallit pladask för någon annan. Det behöver inte betyda att denne kommer att lämna en, eller ens att denne är KÄR. Och skulle det nu vara så att det faktiskt är kärlek det handlar om så kan man ju ändå inte göra något åt det, eller hur?
Jag har säkert kompiscrushat både två och tre och fyra gånger sedan jag blev tillsammans med min tjej. Det har alltid slutat med att jag är kvar hos henne, kärleken i mitt liv. Och till råga på allt har vi ett par nya riktigt goda vänner.

En annan lustig grej är att jag och tjejen oftast kompiscrushar på samma person. Kan det vara så att vi är så tajta att vi rent av blir förälskade i nya vänner som verkar passa oss båda? Eller är det bara en slump?

(Jo då, det ryms ganska många stora funderingar i den här lilla skallen.)

Sexualitetsbryderier.

Jag startade mitt liv som heterosexuell kvinna. Var kär i en massa killar och kände aldrig att jag drogs till tjejer. Jag kände heller aldrig att det på något vis kändes "fel" när jag var med killar. 

Som 22-åring insåg jag dock helt plötsligt att jag var kär i en tjej. Shit pommes liksom. Men jag hade inga direkta problem med det, tvärtom! Jag tyckte att det var ganska fräsigt att jag visade mig vara bisexuell.

Nu har jag varit tillsammans med ovan nämnda tjej i snart 3år och ju längre vi är tillsammans desto mer funderar jag på vad man ska ha karlar till. Flera av mina vänner har eller har haft killar som uppför sig allmänt svinigt, oftast i samband med alkohol. Och jag blir mer och mer anti. Det finns såklart helfina killar där ute och jag känner ju ett par stycken själv, men majoriteten av de som man hör talas om är ta mig fan inte helt okej.
Jag börjar helt enkelt fundera på om jag ska börja kalla mig själv för lesbisk..?

Det finns naturligtvis även sviniga tjejer! Men eftersom jag inte omger mig själv med otrevliga brudar så ser jag inga sådana. Därmed blir min jämförelse i och för sig inte riktigt rättvis. Men so what? Det är ju mina egna upplevelser och erfarenheter jag lever efter.

Men då har vi nästa problem. Jag tror nämligen att alla människor är bisexuella. Då borde det inte finnas någon som är lesbisk och alltså kan inte jag heller vara det.
Hur kan alla vara bisexuella? Denna teori baseras på att allt handlar om inställning och hur pass öppen man är. Att en del är (och vill vara) trångsynta och helt enkelt inte klarar av att släppa in sådana tankar över huvud taget. En del har bara inte träffat "rätt person" av samma kön utan istället hittat den dom söker i någon av det motsatta könet.

Fast samtidigt är allt detta svammel från min sida. Och en del av mig tror mer på homosexualitet än heterosexualitet. Alla är bisexuella, men once you go gay.. 

Å andra sidan: Skulle jag och tjejen mot förmodan göra slut så kanske jag faller pladask för en karl och vips är teori nr två (once you go gay..) också körd i botten.

Fast kanske är det bara så att alla benämningar finns av en anledning. Att vissa faktiskt är homo, vissa hetero, andra asexuella och en del bisexuella osv.

Skit samma. Man får vara med vem man vill, så länge båda parter är med på det.

Vilken jädra massa svammel.. jag ber om ursäkt om någon har tvingat sig igenom hela texten och blivit besviken för att jag inte har kommit fram till något revolutionerande.

En till lista.

Gör en till lista, bara för att.


Röker du?
Sällan.
Snusar du?
Alltid.
Dricker du sprit?
Det händer.
Skolkar du?
Nej sånt är jag för gammal för.
Vilken bil kör du helst?
Volvo V70, -09 eller nyare, det finns inga skönare säten.
Gör du frukosten själv?
Ja, 99,5% av alla mornar. Dvs. av de mornar jag äter frukost.
Har du suttit i rätten?
Som åskådare en gång med skolan.
Har du hett temperament?
Min mamma är finne, jag brås på henne. Behöver jag säga mer?
Vad gör du om dagarna?
Jobbar, sover, äter och skiter.
Har du slagit ner någon?
Nix, men jag hade velat prova. Bara för att känna hur det känns.
Har du pussat någon av samma kön?
ALDRIG! Fy vad äckligt. 
Har du varit på strippklubb?
Nej.
När grät du senast?
Nog trillade det en tår när vi såg sista Harry Potter i fredags.
Vem kan du prata om allt med?
Precis allt? Tjejen. Nästintill allt? Mamma.
Har du solglasögon?
Självklart. Borde dock skaffa ett par med styrka.. ser inte så coolt ut när jag har dom utanpå mina vanliga.
Vem pussade du senast?
Kvinnan i mitt liv såklart. (Men om djur räknas så var det Bria.)
Vem kramade du senast?
Samma som ovan.
Vad är din högsta önskan just nu?
Att våran ekonomi ska ordna upp sig och bli någorlunda stabil, så att vi kan sluta oroa oss för allt vad pengar heter.
Vad heter din hårspray som du använder?
Vilket vad?
Vem gillar du?
Jag gillar många, men jag älskar få.
Vilken färg har du på tröjan du har på dig?
Röd med ett fräsigt tryck i blått och vitt.
Har du string på dig just nu?
Nähäädu.
Känner du någon som heter Niklas?
Nej det kan jag nog inte påstå.
Har du en bärbar dator?
Nej, jag har två.
Är du blyg?
Ja privat är jag det. Men i min yrkesroll? Nej.
Vad tänker du på just nu?
Jobbet.
Hur gammal är du om 2 år?
En dryg vecka från 27.
Hur lång är du?
172cm. Jag har alltid känt mig lång, men har efter min flytt 60mil söderut insett att det bara var alla andra som var korta.
Vem ringde dig senast?
Pappa.
Hur löd de senaste sms:et du fick?
"Ja. :-)"
När såg du senaste din mamma?
20sek sen, innan hon gick ut ur rummet.
Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Gifta. De gifte sig i hemlighet och talade inte om det för någon förrän 10år, 10mån och 10dagar senare. Chockartat I tell you!
Ringa eller messa?
Om det är någon jag känner så har jag inga problem att ringa, är det någon jag inte har full koll på så smsar jag hellre. Jag vill inte råka störa om det inte passar.
Vilken ögonfärg har du?
Bajsbruna.
Vilken är din äkta hårfärg?
Jag startade med en blond kalufs som med åren har blivit mörkare. I nuläget är det mellanbrunt på ett ungefär. Siktar på svart.
Vad gör du om 10 år?
Jobbar på ett jobb där jag trivs, äger ett litet hus och har en fantastisk relation med min käresta.
Hur stor är din säng?
180cm. Annars skulle vi få trängas, jag, min tjej och våra hundar.
Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Strumpor, gärna tjocka sådana.
Vad dricker du till frukost?
Gärna proviva.
Dricker du kaffe?
Varje dag.
Kan du spela poker?
Lite.
Har du någonsin åkt ambulans?
Nej.
Vad spenderar du helst pengar på?
Mina djur.
Äger du dyrbara smycken?
Inte mig veterligen.
Äger du dyrbara jeans?
Nej, varför betala mer pengar än nödvändigt för ett klädesplagg?
Kan du byta däck på bilen?
Öh, ja. Men jag tycker om att leka okunnig kvinna och få karlar att göra det åt mig.  
Prenumererar du på någon tidning?
Nej.
Har du fått fortkörningsböter nån gång?
Otroligt nog aldrig. 
Har du blivit polisanmäld nån gång?
Nej.
Vad skrämmer dej om nätterna?
Inte något, vad jag kan komma på.
Vem är den roligaste människan du känner?
Malleballe kålroth, utan tvekan.
Vad ska du göra nu när listan är klar?
Sova, förhoppningsvis.

Nattlig humor.

Två dåliga skämt som dök upp i mitt huvud inatt:

- Vad kallar man en samisk bög? STJÄRTLAPP.

och då naturligtvis:

- Vad kallar man en lesbisk same? SLICKLAPP.

Jag skrattade ohämmat, som jag alltid gör när jag är trött. Ni som känner mig vet exakt vad jag talar om.

En lista.

10 saker som jag har gjort 2011:
.: Flyttat tillbaka till Kiruna.
.: Bytt jobb, fast ändå inte.
.: Träffat nya människor.
.: Målat naglarna.
.: Skaffat lite nya kaniner.
.: Varit på festival.
.: Plockat jordgubbar.
.: Lärt mig dricka rödvin.
.: Blivit torrjuckad på benet av en samisk flicka.
.: Kört på ett rådjur.

9 av mina främsta intressen:
.: Hundar/Hundspann.
.:
Familjen.
.: Kaninerna.
.: Vännerna.
.: Hästar.
.: Animal Planet.
.: Film.
.: Sömn.
.: Flickvännen.

8 saker som jag uppskattar:
.: Kärlek.
.: God mat.
.: Trygghet.
.: Vinter.
.: Snö.
.: Familj.
.: Vänner.
.: Ärlighet.

7 saker i rummet där jag är just nu:
.: En tv.
.: En soffa.
.: En brödrost.
.: Ett kylskåp.
.: En matta.
.: Ved.
.: En eldkamin.

6 saker som jag gjorde förra veckan:
.: Åkte till torpet.
.: Hade myskvällar med mamma.
.: Var på auktion.
.: Åt god mat.
.: Hade ensamtid med hundarna.
.: Drack en massa rödvin.

5 olika maträtter du har ätit förra veckan:
.: Västerbottensostpaj.
.: Hemmagjorda, grillade hamburgare.
.: Entrecôte.
.: Köttfärssås & makaroner
.: Räk- och äggsallad.

4 saker som jag har gjort 2010:
.: Längtat till Kiruna.
.: Kört taxi.
.: Firat jul utan min familj för första gången.
.: Lekt med mina kompisar.

3 saker som jag har gjort 2009:
.: Blivit sambo med världens finaste tjej.
.: Flyttat till ny lägenhet.
.: Fått våran första kaninkull.

2 saker jag ska göra idag:
.: Köra HK-buss.
.: Besöka Gällivare.

1 av mina bästa minnen:
.: 8e aug 2008, när jag frågade om Ida ville bli min. <3

Slut på det roliga.

Semestern är över för den här gången. Jag har inte riktigt fattat att jag ska jobba igen imorgon.. men som tur är får jag sovmorgon och behöver bara brassa gällivare tur och retur. Det är skönt!

Det känns inte riktigt som att jag har koll på läget nu när jag har varit borta i nästan 2v. Vi lever nämligen på 3 adresser för tillfället och alla grejer är utspridda. Minns inte vart allting är! Noll koll, gummiboll. Det är sånt som kan få mig riktigt stressad, jag är faktiskt lite av ett kontrollfreak. Men det löser sig säkert. Jag vet i alla fall vart jag är och det är väl ändå viktigast?

Över till något helt annat. VM i damfotboll är över och Japanerna vann.
Det är lite lustigt. Jag är eg totalt ointresserad av allt vad sport heter, men så fort det är något större evenemang, såsom VM och OS, då sitter jag som klistrad framför tv-apparaten. Speciellt när det lider mot final. Märkligt, men jag är säkert inte ensam om det.
Hur som helst tycker jag att det var roligt att Japan vann, även om de amerikanska brudarna är snyggare. Och det roligaste var ju att matchen var så vansinnigt jämn och därmed spännande! Jag tror att jag ska fortsätta vara fotbollsintresserad ett par dagar till, sen återgår jag till att tycka att det är idiotiskt att springa efter en boll. För det är det ju faktiskt.

Introduction

Tjabba tjena hallå!


Jag fick plötsligt för mig att jag ville skaffa en blogg trots att jag oerhört jättesällan har något vettigt att skriva om. Så förvänta er inte uppdateringar stup i kvarten och ej heller meningsfulla inlägg.

Hur som haver, jag tänkte inleda med en liten presentation. Vem är Brallz? Vad gör hon? Och vad är det för fel på henne?

Brallz är en tösabit på snart 25 somrar som lever i karga lappland tillsammans med flickvän, 2 hundar och, i skrivande stund, 8 kaniner. Familjen i övrigt består av mamma, pappa och två bröder. En störrebror och en mindrebror. (Så ser iallafall alla andra min familj.)
Personligen brukar jag tänka på dom som chefen, toffeln, mansgrisen och bögen. Lägg då till mig som lever i ett lesbiskt förhållande så kan du med lätthet se att vi är en helt vanlig svenssonfamilj.
Nu kanske det låter som att jag inte tycker om min familj, men det gör jag. Jättemest.

Brallz spenderar de flesta dagar i en taxibil med vilken hon hjälper sjuka och gamla att ta sig till och från sjukhuset. På fritiden tycker hon om att pussas med flickvännen, kramas med hundarna och klappa kaninerna. Vintrarna spenderas helst på en släde bakom ett gäng glada slädhundar och somrarna spenderas i största möjliga mån inomhus på ett kallt golv. Brallz + kyla = sant.

Men vad är det då för fel på Brallz? Ingenting. Jag skulle faktiskt vilja påstå att denna Brallz är ett ganska fint exemplar. Tänk er det bästa från finska och svenska gener, släng in liiite lappblod och skaka om.
Resultatet blir en egensinnig och sarkastisk men snäll och omtänksam sak med bajsbruna lappögon och vader grova som trädstammar. Kan det bli mycket bättre än så?

RSS 2.0