Vabruari

Inte för att jag har barn, men i många avseenden är jag själv ett barn så när jag är hemma och kurerar mig själv borde det faktiskt kunna räknas som VAB. Så det så.

Började på mitt nya jobb för 4v sedan. Har lyckats vara sjuk ungefär 2 av dessa, bra va? Jag måste ha gjort ett alldeles ypperligt första intryck. För ett par veckor sen var det feber och nu senast magsjuka. Låg fortfarande hemma idag trots att jag är frisk, p.g.a. (den antagligen nödvändiga) 48h-regeln. Frustrerande och allmänt jävligt, men jag har Xena och OS som sällskap så jag överlever.

Vad gör jag på mitt nya jobb då? Något helt annat än jag gjorde på mitt gamla, det är ett som är säkert. Jag sitter numera inburad nere på gruvområdet där jag har ett alldeles eget kontor i en vacker barackbyggnad ovan jord och jag får åka hem och äta lunch varje dag. Bara en sån sak.
Gänget jag jobbar med har många namn men officiellt kallas vi helt enkelt dokumentationsgruppen och precis som det låter sysslar vi med just dokumentation. Det är mycket att ta in men jag lär mig allt eftersom och det känns faktiskt riktigt bra. Och intressant.

Till följd av att plötsligt befinna mig i en situation där kvällar och helger är lediga har jag såklart redan fyllt på schemat med allmänt roliga grejer, t.ex. har jag ÄNTLIGEN kunnat joina en kör. Galet roligt! Jag älskar att sjunga i kör. Ni vet när stämmorna sitter och det låter sådär sjukt jäkla bra? Aaah. Kärlek på det.
Utöver det har jag diverse styrelsemöten, medlemsmöten och annat föreningsarbete att sysselsätta mig med och nu när gymkortet är förnyat behöver jag verkligen inte fundera en sekund på vad jag ska göra av tiden där emellan. Skulle jag hamna i ett läge där helgen är totalt planlös behöver jag heller inte frukta, för då finns det allt som oftast en taxibil i behov av ett stycke chaufför. Så om ni tänker "ååh, äntligen har Malin tid att umgås!" så tänker ni lite rätt, men också ganska fel. 

Till något helt annat. Ni som vet att jag är den typen av person som anser att "borta blä, hemma bäst" kanske får en smärre chock nu, så sitt ner när ni läser detta. 
Jag, Malin "kallamallaråskinnsballa" Järvinen, har inte mindre än TRE utlandsresor planerade i år. Sug på den!
Först och främst åker jag och min eminenta väninna Martina på en weekend i London i början på april och jag är galet pepp! Vad vi ska göra när vi väl är där har vi inte riktigt bestämt än, men jag är övertygad om att vi inte kommer att vara sysslolösa en enda sekund.
Sen verkar det även som att Island ska få äran att se mig två gånger. En kortare sväng med jobbet och en längre sväng med mamsen. Det känns typ magiskt bra.
Vem vet? En vacker dag kanske jag t.o.m reser utanför Europa. Den som lever får se.

En annan knasrolig och pepp grej är att veganutmaningen börjar om inte mindre än två veckor. Ostabstinensen har redan kickat in trots att jag fortfarande äter det, men jag hoppas och tror att det kommer att gå bra ändå.
Veganutmaningen är alltså en grej som Djurrättsalliansen har uppfunnit där jag och 549 andra människor utspridda över hela landet ska leva som veganer under mars månad. Vi får stöd i form av coacher, inköpslistor och recept för att underlätta det hela och jag är redigt taggad. Det ska bli intressant att se hur jag kommer att må och hur jag kommer att känna efteråt. Så känner ni för att bjuda mig på middag i mars vet ni vad som gäller, aiiiight?

Peace out.

RSS 2.0