Svär jag lika mycket när jag pratar som när jag skriver?

Kanske borde tagga ner lite med svordomarna, jag är ju ändå vuxen nu har jag hört.

Vi åker inte till Umeå. Världens bästa hund blev sjuk och vi är fortfarande sjuka.. så det känns som en typiskt obra idé att dra iväg på en 3 dagar lång 120mils roadtrip och lämna Indra hemma. Så ja, vi stannar hemma.

Frugan och jag är alltså fortfarande förkylda, börjar bli leds nu. Min chef är också leds. Jag tycker synd om honom. Han förlorar mycket pengar när jag inte jobbar. Såna där 6000-10000kr körningar till Sunderbyn osv. Bånk.
Nåja, jag kan ju inte rå för att jag är sjuk. Faktiskt.

Indra blev alltså sjuk igår. Hon kunde knappt resa sig och när hon väl kom upp på benen haltade hon. Hon var dessutom extremt låg. Kunde inte se någon livsgnista i ögonen.. hon bara pep och såg plågad ut. Ni må tro att jag hade både hjärta och gråt i halsgropen. Efter ett 2000kr besök hos veterinären hade vi iaf kommit fram till att hon inte har något fel på lever, njurar, lungor och hjärta och att hon heller inte hade någon infektion i kroppen. Anette (veterinären) böjde på alla ben och klämde på hela kroppen och hittade ingenting. Indra sa inte ett ljud under hela tiden. Och hon var helt loj, trots att hon alltid brukar vara superspänd hos vetten.
Efter att ha fått rimadyl sen igår var hon iaf mycket piggare idag, sprang t.o.m och busade på promenaden, så det var skönt. Men jag törs inte lita på att hon är helt bra.

Finaste pigan, du får inte lämna mig än. Det går inte.


Sjuk.

Jag är förkyld. Jag hatar att vara förkyld. Förkylningar är så oberäkneliga.. man vet aldrig när de har tänk lämna kroppen. Efter 3 dagar? 1 vecka? 3 veckor? Nobody knows.
Skulle egentligen haft en körning till Sunderbyn imorgon, men så blir det inte. Jag har insett att det finns en nackdel med att tycka om sin chef.. man får så dåligt samvete när man blir sjuk, även om man inte kan göra något åt det. I Umeå skrattade jag illvilligt åt min gamla chef när jag blev sjuk, det kändes bättre då. Sen var det ju så i Umeå att det knappt märktes om det saknades en bil på gatorna, här får alla andra jobba lite extra hårt så fort en endaste chaufför är borta. Hoff. 

Nåja, ledigveckan har annars varit bra. Vi har hunnit med ganska mycket. Framförallt har vi lärt känna grannen på nedervåningen ganska så ordentligt (antar att 3l vin kan ha den effekten), hunnit röja en hel del och hittat mitt The Sims 3 efter flera dagars letade. Ida höll på att bli galen på mig. Jag sprang omkring i lägenheten och blev bara mer och mer förbannad och otrevlig innan jag till slut hittade spelet. Då hade jag istället ett löjligt leende på läpparna. Ja, jag är the master of humörschwängs.

Igår var vi till Linda och drack ett par öl innan vi blev medsläpade på en annan fest på andra sidan stan. Vi insåg snabbt att det var alldeles för långt att gå hem, spec för mig med min annalkande förkylning, så jag ringde ovan nämnda chef och fick åka gratistaxi hem. Hehe. Mycket bra! Glömde dock mina cheez cruncherz hos Linda vilket orsakade en smula ledsna miner idag. Typiskt obra.

Idag har jag mest bara sovit, spelat sims och varit en sväng till Jukkas och mockat hos hästen. Pappsen kom hem på kvällen så nu ska det väl inte dröja alltför länge innan vi har en fungerande dusch och med lite tur även fungerande element. Börjar bli kallt nu må ni tro. Fast just idag har vi haft 18grader ute, synd bara att man inte orkar vara ute och göra nåt kul med hundarna när man ligger däckad i sängen. 

Nu ska jag spela the sims tills jag storknar. Tjing tjong!

Wööö.

Shit pommes frites!
Vi har en genomhärlig granne, hon kom upp till oss ikväll med dunken och hällde i oss vinglas efter vinglas.. nu snurrar det rejält i lilla huvudet må ni tro. Hoff.. jag är för gammal för sånt här. ;P

Idag har vi röjt ännu mer i vardagsrummet och jag har monterat ihop v-rumsbordet. Så nu kan man sitta i våran soffa med fossingarna på bordet och kolla datorn. SUPERSKÖNT.
Dock har vi tydligen ingen antennkabel indraget i v-rummet så vi får snällt ha kvar tvn i sovrummet ett tag till.. Farsan får la fixa när han kommer hem. :) 

Mår ba fint i övrigt, sjukt skönt med ledigvecka! :D Imorrn ska vi åka och hälsa på en familj där Ida kommer att vara barnvakt framöver och även hälsa på min mormor (så att hon inte glömmer bort att jag bor i Kiruna.. igen).

Tjing tjong tjhe!

Pö om pö.

Vi fixar på här hemma i sakta mak. Har burit ut en massa lådor till bilen med grejer som ska till Jukkas, monterat ihop soffan och spelat en jädra massa skip-bo emellanåt. Haha. Det är våran nya drog!
Lackade loss på mamma för snart två veckor sen när hon helt plötsligt fick för sig att jag lovat att vara hästvakt i 3v, men det har faktiskt gått riktigt fint. Har fått enormt mycket hjälp av de andra som har sina hästar på samma ställe, trots att jag ändå har varit ner till Jukkas i princip varenda dag för att mata kaninerna. Mycket bra!
Idag ska hästen dock flyttas tillbaka till stallet och kaninerna har vi flyttat upp på stan, så nu behöver jag bara åka ner på helgerna och mocka. SKÖNT! :D

Bjuder på en bild från slutet på förra veckan. På Ida, mig och en annan av våra nya droger. (Ni anar inte vilket abstinensbesvär jag har!)




Höst.

Det känns så konstigt.. för 2mån sen kände vi inte ens varandra, nu känns det som att vi har känt varandra hela livet. Du är störtskön bruden.

Yes, we have the internet! Inte går det fort, men bättre än innan för då gick det inte alls. :)
Händer och fötter då? Jo, jag har ledigt från jobbet i 9 dagar och Ida är arbetslös igen, fast hon föredrar att säga att hon också är ledig. ;) Vi ska under kommande vecka försöka skapa ordning i kaoset, förhoppningsvis flytta upp kaninerna till stan, städa storebrors lägenhet, dricka kaffe med Emma och Tompa (och kanske lite ölet?) och sova. Sömn behöver jag desperat efter en vecka med tidiga mornar och sena kvällar. Även om alla sena kvällar var värda varenda gäspning och grushög i ögat som de orsakade.

Det är definitivt höst här ovanför odlingsgränsen. Gula löv och ruggigt väder. Detta är en glädjens tid! Hopp i långkalsongerna och på med hatten! Fast det är nåt som saknas, eller snarare någon, eller ännu snarare några. Tja, flera faktiskt.

Jag saknar mina umeister. Det gör jag verkligen.. Malin, Sofi, John, Linn, Anton, mina kollegor, mina växelhäxor och t.o.m. crazy lady i våran trappuppgång. 
Vi kommer ner på en snabbvisit i början på september för att ställa ut våra kaniner. Visiten är så kort att det inte riktigt går att planera in något socialt umgänge. MEN vill man träffas och kramas så är det bara att komma till Forslunda lör 3/9. Vi kommer att befinna oss där från 9 till 14 ungefär. Så nu vet ni det.
Även saknade övikare är hemskt välkomna! Kom ba kom!

Dags att väcka frugan, brassa till Jukkas och mata hästar och kaniner.
Tjing bye!

MÖBÖÖK

Jag lever i en internetfri zon. Nästan iaf, facebook i mobilen funkar ju förstås. Men vi har äntligen flyttat in i våran lägenhet och har inte hunnit skaffa internet dit än. Såatteh bloggen är lite död. Men det tror jag inte att det egentligen är någon som bryr sig om?
(Det är nu ni ska skriva "jooo Malin, din blogg är bäst, du måååste uppdatera annas dööör jag" eller liknande. Detta är bara ett förslag, man får gärna hitta på eget smicker om man vill.)

Vi lever i kaos, men vi har ju iaf varandra. Saker ta mig fan överallt och ingenstans att sätta dom. Men det bygger sig som min fru skulle ha sagt.

Puss hej potatispastej!

10 sanningar om mig.

1. Jag sög på tummen tills jag var 10år.

2. När jag har PMS blir jag känsligare än känsligast. Totalt omöjlig.

3. Börjar jag med något nytt blir jag oftast helt manisk. Kan t.ex. sitta uppe hela nätterna om jag hittar nån ny serie. Kastar bort allt vad sömn heter trots att sömn är bland det bästa jag vet.

4. Jag har ALDRIG varit intresserad av en tjej innan jag träffade Ida, det är inte bara som jag säger.

5. Jag längtar innerligt tills det blir mössväder ute igen. Det finns nog ingen som älskar att ha mössa på sig lika mycket som jag.

6. Det går inte en dag utan att jag sjunger. Att sjunga gör mig lycklig.

7. Efter 3år i ett lesbiskt förhållande börjar jag få penisfobi.

8. Jag har nästintill aldrig dåligt självförtroende.

9. Jag är en sucker för romantiska komedier och ballader.

10. Vill du se en tidsoptimist, se på mig!



Lista igen.

Vad gjorde du igår?: Jobbade.
Har du ett eget rum?: Att jag då har.
Är du kåt just nu?: Lagom.
Tycker du om stjärnor?: Tja, dom är väl fina.
Vad ser du om du tittar bakom dig?: En beige vägg.
Gillar du att baka?: Nja, det blir så mycket disk.
Föredrar du blondiner före brunetter?: Brukar falla för blondiner, fast jag oftast tycker att brunetter är snyggare.
Hur många kontakter har du på bdb?: Ingen aning.. typ 30 kanske.
Har du varit inne på snyggast.se?: Nix.
Har du skurit dig?: Aldrig någonsin.
Älskar du någon just nu?: Det finns en som jag älskar mest i hela världen.
Vad åt du senast?: Köttbullar och pottimos.
Brukar du skriva fel på tangentbordet?: Haha ja, jämt.
Finns det någon du hatar?: Har aldrig hatat, ogillat starkt däremot. Men ingen just nu.
Har du varit otrogen?: En gång i mellanstadiet. 
Vad ska du göra i helgen?: Jobba. Hjälper chefen med jouren såatteh.
Vill du dö?: Verkligen inte.
Har du någongång ägt en plastros?: Hur ska man kunna minnas nåt sånt?
Tycker du om att teckna?: Nej, jag är så dålig att det inte är det minsta roligt.
Har du ljugit?: Säkerligen.
Vad vill du bli som vuxen?: Rik.
Har du tittat på melodifestivalen?: Isåfall med ett halvt öga, max.
I så fall, vem hejade du på?: Minns inte vilka som var med.
Gillar du mat?: Nä, jag ÄLSKAR mat.
Hur lång är du?: 172cm.
Har du hål i öronen?: Nej, aldrig haft.
Hur mycket är klockan?: 17.42
Har du en tjej/kille?: Jag har världens finaste tjej.
Har du något slags nitarmband?: Nä.
Är din säng bäddad?: Icket.
Vad är ditt smeknamn?: Järven och Brallan.
Hur många bilddagböcker har du haft?: 1.
Vad är din dröm just nu?: Living the dream baby! Förutom att jag hemskt gärna skulle vilja få färdigt lägenhetenboch flytta dit.
Är du emot homo-bisexuella?: Usch ja.
Varför gör du den här saken?: Varför inte? Nåt måste man ju roa sig med.
Har du en teve i huset?: Ja.
Vilken är bästa låten just nu?: Oj, svårt.. Robyn ft. Snoop Dogg - You should know better är bra.
Har du blivit sviken?: Väldigt, men det är längesen och överkommet.
Vilken klass går du i?: Arbetarklassen.
Har du varit olyckligt kär?: Jadå, det är klart.
Tänker du göra klart det här testet?: Okej.
Största glädje just nu?: Ida. <3
Vem skulle du dö för?: Jag skulle nog faktiskt kunna dö för ganska många. 
Vilken är din favoritfilm?: Öh, Robin Hood - Men in tights såklart! 
Den starkaste du vet?: Jag är förbaskat stark psykiskt. Fysiskt vet jag inte, men inte är det jag.
Vad är det snyggaste på dig?: Hela jag är snygg. I kid you not.
Hur mycket är klockan nu då?: 17.51
Brukar du göra smileys?: Jadå.
Har någon kallat dig hora/bög?: Jäpp. Hora är nog för övrigt det värsta man kan kalla någon.
Hur många palestina-sjalar äger du?: En, röd/svart.
Vem hatar du mest?: Ingen.
Vad har du för kläder på dig nu?: Strumpor, jobbyxor, skjorta.
Har du tappat kontakten med nån?: Ohja.
Vill du gråta?: Nej.
Har du haft sex?: Inte idag.
Fryser du ofta?: All the time.
Tycker du att du är söt?: Oftast.
Äger du en papperskorg?: Nej jag slänger skiten på golvet.. ja, jag äger en papperskorg.
Har du ett landställe?: Inte jag själv, men familjen har. 
Vad tänker du göra när du är klar med den här listan?: Publicera den.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?: Nej. Man kan inte bli kär i någon man inte känner.
Har du en morgonrock?: Nej.
Vem litar du mest på?: Ida och mamma.

Better late than never.

Hej hopp i lådan!
Nedan följer en del bilder från våran tripp till Trollsjön. Oredigerade är dom för jag förstår mig inte på photoshop i den här datorn.
Vi hade skitkul, även om det var bland det jobbigaste jag har varit med om. (Nämnde jag att jag har sämst kondition?). Vi knallade upp, fikade och knallade ner igen. Vi råkade ställa bilen lite längre ifrån än vi hade behövt, så vi gick en liten omväg. Skulle vilja påstå att det blev typ 2km extra och därmed en promenad på totalt 1,4mil, med en stigning på drygt 300m. :)





Nelly fick bära sin egen matsäck.


Joxa.


Vilopaus.





Slutmålet!


Värstingbästa Malleballe.


Jag och baby.


Storebrors hund Rita.



That's all folks.

RSS 2.0